Светите мощи на св. вмчк Георги Победоносец пристигнаха за поклонение в

...
Светите мощи на св. вмчк Георги Победоносец пристигнаха за поклонение в
Коментари Харесай

Десницата на св. Георги беше тържествено посрещната в Брезник

Светите мощи на св. вмчк Георги Победоносец пристигнаха за поклонение в старинния храм на преп. Петка Епиватска - духовното сърце на град Брезник, оповестяват от Софийската митрополия на своята интернет страница.

Те бяха посрещнати от стотици миряни, чието предпочитание първи да се допрян до светинята победи пролетния дъжд.

Архиерейският наместник иконом Александър Стоев пое мощехранителницата от ръцете на протопрезвитер Георгиос Келембекис и я внесе в храма, където вярващите се подредиха за молитва и благословение от светеца. 

Веднага по-късно бе отслужена божествена св. литургия, предстоявана от иконом Александър Стоев в съслужение с иконом Константин Стойчев - предстоятел на брезнишкия енорийски храм " Св. Петка " и духовник Иван Димитров, предстоятел на храма " Св. св. Кирил и Методий " в Ковачевци. В светия олтар молитвено присъединяване взе протопрезвитер Георгиос Келембекис, а песнопенията на клира извършиха архим. Атанасий Султанов и духовник Димитриос Мерганьотис.

В края на богослужението отец Александър приветства на натрупалото се голям брой с радостния мотив в тези празнични дни и пожела по молитвеното покровителство на св. Георги пасхалната наслада да обитава дълго в сърцата на вярващите. Той благодари на Негово Светейшество патриарх Неофит за благословението св. мощи да посетят България и Пернишка област за духовна разтуха и подсилване във вярата на миряните и произнесе многолетие за Светейшия и за целия народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР